In our offer is available honey, lime, nawłociowy. Honey maple exhausted from this season.

All interested in buying honey, please contact This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it or e-mail or phone at no. +48501550652
Honey is available in jars 900 ml and 330 ml. Execution of the contract by sending courier after payment on account or in the apiary personal collection. Welcome.



Currently available are honey and honey lime. There is also a honey nawłociowy. In the municipality Konstancin Jeziorna and able to receive personal Warsaw after appointment.

After each sample is representative miodobraniu send honey to the laboratory for quality analysis of honey. The results available in the Analysis section.

The analysis includes a number of parameters. The main are:

Pollen composition - in this way is referred to the type of honey. Then there is no doubt where my bees were flying and what plants were gathering nectar.

Water content - the basic parameter that indicates the maturity of honey. Not exceed 20%.

Feel free to familiarize yourself with the results of laboratory analysis.

After a honey maple invite to spring 2012.

 

KOMENTARZE
WARTO PRZECZYTAĆ

Kremowanie miodu

There are no translations available.

W tym roku w ofercie Tęczowej Pasieki po raz pierwszy pojawiły się miody kremowane.

Na czym polega kremowanie miodu i jak rozpoznać miód, który jest prawidłowo skremowany?

Kremowanie miodu to inaczej "wymuszenie" krystalizacji drobnoziarnistej miodu płynnego. Prawidłowo przeprowadzony proces kremowania nie zmienia właściwości miodu. Miód skremowany jest pełnowartościowy.

Kremowanie miodu odbywa się w specjalnej maszynie wykonanej ze stali kwasoodpornej przez renomowanego producenta sprzętu pszczelarskiego. Proces kremowania trwa 48 godzin. Kremować można w zasadzie każdy miód.

Miód skremowany składa się z bardzo drobnych kryształków i ma konsystencję smalcu, dzięki czemu daje się swobodnie wyjąć łyżką ze słoika i rozsmarować. Miód prawidłowo skremowany powinien ważyć tyle samo co miód skrystalizowany w naturalny sposób. Często można nabyć miód, który nie został prawidłowo skrystalizowany - lecz tylko napowietrzony. Jego waga jest dużo niższa niż waga miodu naturalnie skrystalizowanego o tej samej objętości.

Kremowanie miodu jest kompromisem pomiędzy doprowadzeniem miodu skrystalizowanego do postaci płynnej podczas obróbki termicznej (podgrzewanie) a miodem skrystalizowanym w drobne kryształki. Z tą jedną ważną różnicą: że podgrzewanie miodu powyżej 42 stopni C wpływa znacząco na obniżenie jego wartości - może nawet doprowadzić do utraty wszystkich cech, którymi charakteryzuje się prawdziwy naturalny miód.

Gorąco polecam miód kremowany.

 

Read more...

Miód Naturalny © 2010 - 2017 Tęczowa Pasieka

tel. 501 550 652