Na życzenie klienta wysyłamy miód kurierem. Zamówienia można składać mailem Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. ,

lub telefonicznie 501550652.

Cennik miodów naturalnych

 

 

 

MIODY NEKTAROWE MIODY NEKTAROWO - SPADZIOWE
(wielokwiat, rzepakowy, lipowy; nawłociowy, faceliowy, wielokwiatowy, gryczany) (multiflower; rape; lime; golden rod, backweat) Spadziowy (spadź liściasta)(honeydew) Wrzosowy - obecnie niedostępny
Słoik 180 ml (250g) rzepakowy, lipowy 12 PLN Słoik 450 ml (625g) 40 PLN Słoik 450 ml (625g) niedostępny 50 PLN
Słoik 270 ml (375g) rzepakowy, nawłociowy, lipowy 18 PLN
Słoik 450 ml (625g) nawłociowy, rzepakowy, faceliowy, wielokwiatowy, lipowy, gryczany 30 PLN Słoik 450 ml (625g) 40 PLN
Słoik 900 ml (1250g) nawłociowy, rzepakowy, faceliowy, wielokwiatowy, lipowy, gryczany 50 PLN Słoik 900 ml (1250g) 80 PLN

 

Dodaj komentarz


Kod antysapmowy
Odśwież

KOMENTARZE
RSS
WARTO PRZECZYTAĆ

Kremowanie miodu

W tym roku w ofercie Tęczowej Pasieki po raz pierwszy pojawiły się miody kremowane.

Na czym polega kremowanie miodu i jak rozpoznać miód, który jest prawidłowo skremowany?

Kremowanie miodu to inaczej "wymuszenie" krystalizacji drobnoziarnistej miodu płynnego. Prawidłowo przeprowadzony proces kremowania nie zmienia właściwości miodu. Miód skremowany jest pełnowartościowy.

Kremowanie miodu odbywa się w specjalnej maszynie wykonanej ze stali kwasoodpornej przez renomowanego producenta sprzętu pszczelarskiego. Proces kremowania trwa 48 godzin. Kremować można w zasadzie każdy miód.

Miód skremowany składa się z bardzo drobnych kryształków i ma konsystencję smalcu, dzięki czemu daje się swobodnie wyjąć łyżką ze słoika i rozsmarować. Miód prawidłowo skremowany powinien ważyć tyle samo co miód skrystalizowany w naturalny sposób. Często można nabyć miód, który nie został prawidłowo skrystalizowany - lecz tylko napowietrzony. Jego waga jest dużo niższa niż waga miodu naturalnie skrystalizowanego o tej samej objętości.

Kremowanie miodu jest kompromisem pomiędzy doprowadzeniem miodu skrystalizowanego do postaci płynnej podczas obróbki termicznej (podgrzewanie) a miodem skrystalizowanym w drobne kryształki. Z tą jedną ważną różnicą: że podgrzewanie miodu powyżej 42 stopni C wpływa znacząco na obniżenie jego wartości - może nawet doprowadzić do utraty wszystkich cech, którymi charakteryzuje się prawdziwy naturalny miód.

Gorąco polecam miód kremowany.

 

Więcej …

Miód Naturalny © 2010 - 2019 Tęczowa Pasieka

tel. 501 550 652