Po każdym miodobraniu reprezentacyjną próbkę miodu wysyłam do laboratorium celem wykonania analizy jakości miodu. Wyniki dostępne są w zakładce Analizy.

Analiza obejmuje wiele parametrów, z których najważniejsze to:

§ skład pyłkowy - w ten sposób określany jest rodzaj miodu. Wówczas nie ma wątpliwości, gdzie moje pszczółki latały i z jakich roślin zbierały nektar.

 

§ zawartość wody - nie może przekraczać 20%. Jest to podstawowy parametr mówiący o dojrzałości miodu.

Zapraszam do zapoznania się z wynikami analizy laboratoryjnej naszych miodów.

Nasza pasieka

Zdjęcia

  • Moja Pasieka
  • Zdjecia z Pasieki
  • Moja Pasieka
  • Zdjecia z Pasieki
  • Wyklady
  • Wyklady
KOMENTARZE
RSS
WARTO PRZECZYTAĆ

O zdrowym miodzie w Naszym Mieście

Wydanie specjalnie Nasze Miasto Konstancin-Jeziorna pisze o Tęczowej Pasiece, zdrowym miodzie i przepysznym piwie.

Więcej w poniższej gazetce.

Więcej …

Miód Naturalny © 2010 - 2017 Tęczowa Pasieka

tel. 501 550 652